O nama

Tvrtka Novotex je specijalizirana za automatizaciju proizvodnje te integraciju rješenja za pakiranje i rukovanje vreća.

Kreativnim pristupom u rješavanju problema i profesionalnom stručnošću, svakog dana naši inženjeri i tehničari razvijaju i stvaraju profitabilna rješenja koja čine proizvodnju naših kupaca jednostavnijom, dosljednom i konkurentnom.

Strastveno razvijamo i isporučujemo profitabilna i učinkovita rješenja za automatizaciju proizvodnje našim kupcima. Nudimo dobro osmišljena i fleksibilna standardna rješenja za pakiranje i rukovanje vreća u okviru vaganja, punjenja, zatvaranja, transportiranja, paletiziranja te omatanja vreća.
U mogućnosti smo isporučiti strojeve te kompletne automatizirane linije izrađene po mjeri koje udovoljavaju željama i potrebama naših kupaca i čine ih konkurentnim. Svako rješenje za pakiranje je jedinstveno i prilagođeno, što je rezultat uske suradnje s kupcima.

S više od 15 godina rada i iskustva, tvrtka Novotex vam nudi širok asortiman Fischbein, Union Special, Newlong, Siruba, Yao Han (Beta F), Htech, Comau, Effe3Ti, Rotondi te Dürkopp Adler ručnih šivaćih strojeva, šivaćih glava, šivaćih sistema, kućanskih i industrijskih šivaćih strojeva, automatskih pakirnih linija i vaga, robota za paletizaciju i omotača paleta, parnih postaja za glačanje te originalnih rezervnih dijelova i popratne opreme za Vaše potrebe pakiranja proizvoda u različite vrste vreća. Uz to smo i ovlašteni distributeri i servis za područje Republike Hrvatske.

Naš uspjeh dokazuje i naše visoko pozicionirano mjesto koje zauzimamo na ljestvici Top 10 velikih FISCHBEIN distributera na području istočne Europe za 2009. godinu. Već 2010. godine tvrtka Novotex dobiva status ovlaštenog distributera i servisa za Fischbein proizvode na području Republike Hrvatske.

A od 2017. godine tvrtka Novotex Vam s ponosom predstavlja naše prve i vlastite tokarske strojeve s automatskim posmakom izrađene u Republici Hrvatskoj. Kombinacijom naših znanja, umijeća i dugogodišnjih iskustava izradili smo univerzalne strojeve uloživši sve napore kako bi osigurali da naši strojevi zadovoljavaju visoke standarde kvalitete i izdržljivosti. Naš pristup dizajnu predstavlja spoj jednostavnosti, kvalitete materijala i strastvene izrade. Svake su pojedinosti strojeva pomno promišljene i izrađene da poboljšaju funkcionalnosti i dodatno naglase performanse i učinkovitosti naših strojeva. Bez obzira obrađujete li čelik, obojene metale ili plastiku, naši strojevi imaju ono što je potrebno da obave Vaše najzahtjevnije poslove.

Od 2019. godine tvrtka Novotex s velikim ponosom postaje ovlašteni distributer i servis za Comau industrijske i edukacijske robote te Effe3Ti omotače paleta.

Ono što nas izdvaja

Vaganje

Certificirana industrijska tehnologija visoke prilagodljivosti i preciznosti za brzo, precizno i higijensko vaganje.

Punjenje i zatvaranje

Automatski te poluautomatski, potpuno fleksibilni sustavi za punjenje i zatvaranje različitih vrsta vreća otvorenih usta.

Transportiranje

Jednostavno, brzo i učinkovito transportiranje različitih vrsta vreća, čini transportere vrlo popularnima u industriji pakiranja.

Paletiziranje

Izuzetno brzi, fleksibilni i kompaktni sustavi koji omogućuju jednostavno paletiziranje za svaku vrstu vreća.

Omatanje

Rješenja za zaštitu i stabilizaciju paleta te za distribucijsku učinkovitost i sigurnost na licu mjesta i tijekom otpreme.